Ängelholms Konstförening
Program


Programmet för våren 2023


Två gånger om året skickas Konstföreningens progam hem till medlemmarna (i februari och augusti). Programmet finns också på Galleri Moment. Vill du skriva ut programmet själv hittar du det längs ner på denna sidan.

ÅRSMÖTE - 23 mars

på Lindhaga kl 18.15

Vi lottar ut ett konstpris bland de som deltar på årsmötet


Efter årsmötet, ca 19.00, föreläser Nina Wenedikter om Offentlig konst i Ängelholms kommun:

"Ängelholms offentliga utsmyckningar i staden 1900 - 1970 – en spegling av tidens både traditionella och moderna tendenser.” Innehållet är att sätta fokus på hur tiden präglar den offentliga konsten, men också den gemensamma/offentliga verkligheten betraktad genom ett konstnärligt temperament via konstnärerna Anders Olsson - Druvan (1919), Carl Eldh – Mor (1937), Knut-Erik Lindberg - Gåsen (1955), Thure Thörn - Sommarflickan (1960), Christian Berg - Snäckform (1966) och Åke Jönsson – Det raka och det böjda (1967).ATELJÈBESÖK - 29 april

Keramikverkstaden OXID

på Sandvångsgatan 1d i ÄngelholmKeramikkonstnärerna Johan Bjärntoft och Maria Widegren öppnar sin keramikverkstad och visar och berättar om den keramiska processen och sitt konstnärliga arbete. Johan och Maria är utbildade på HDK i Göteborg och arbetar främst med skulptur med leran som avstamp.


Besöket börjar med att Johan Bjärntoft håller en föreläsning om samtida keramikkonst kl 13-14.KONSTCIRKEL - 9 maj

Galleri Moment kl 10.00

Galleri Moment erbjuder programpunkter tillsammans med Stadsbiblioteket.

Tillsammans träffas vi i pågående konstutställning. Med hjälp av konsthistorien bekantar vi oss mer med utställningens innehåll och berättelse.

Välkommen att inspireras!


Minst 5 personer för att konstcirkeln ska äga rum.

När: Tisdag 9 maj klockan 10:00 (tid: cirka 90 minuter) på Galleri Moment

Föranmälan via 0431-46 89 00 eller biblinfo@engelholm.se  
VÄVDA RUM - 20 maj - 30 september

Riksförbundet Sveriges Konstföreningar fyller 50 år och firar med en AR-konstutställning som ska skapa kollektiva konstupplevelser i det offentliga rummet.

Alla konstföreningar som är medlemmar i Sveriges konstföreningar kan anmäla sig för att delta och det har vi i Ängelholms konstförening gjort.

Genom att ladda ner en app i sin telefon kommer man att kunna vandra runt i Ängelholm (och i andra kommuner) och titta på digital konst på utvalda platser.


Mer information kommer fortlöpande.Här kan du skriva ut Konstföreningens vårprogram själv om du vill.


Är du medlem får du det skickat hem till dig i slutet av januari.


From. slutet av januari finns programmet också att hämta på Galleri Moment.